Танки "Оплот" поки не поступили на озброєння ЗСУ / фото УНІАН

Українські танки "Оплот", за участю яких нещодавно відбулися масштабні навчання в Таїланді, мають низку переваг перед російськими танками і цікавлять інші країни.

Читайте такожГенерал розповів, з якою зброєю Україна може зустріти ЗС РФ в разі широкомасштабного вторгнення

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив український топ-менеджер, генеральний директор харківського заводу ім.Малишева (2016-2019 роки) Олександр Хлань.

Відео дня

За його словами, тайці дуже задоволені українськими "Оплотами", які мають високу точність вогню.

"Оплот" хороший саме для спекотного і вологого клімату, для високогір'я. Його двигуни можуть працювати в умовах повної задимленості і піщаного пилу. Пам'ятаєте, під час іракської кампанії американські "Абрамси" зупинялися? У них турбіни руйнувалися через попадання в них піску. А наш танк може діяти в будь-яких умовах. Я впевнений, що у нього дуже великий експортний потенціал", - зазначив Хлань.

У той же час він не уточнив, чи були нові варіанти контрактів, подібних тайському, сказавши, що не розкриватиме комерційну таємницю. Топ-менеджер додав, що українською бронетехнікою цікавляться країни Південно-Східної Азії, Африки, а останнім часом - Латинської Америки.

"Але нам потрібно експлуатувати той же "Оплот" всередині країни. Знаєте, дуже важко продавати техніку, яка не використовується у власній армії", - підсумував Хлань.