Напередодні Держдеп США схвалив продаж ракет Україні / sharij.net/OLEG2

Міністр оборони Андрій Загороднюк підтвердив, що Україна зможе додатково купити у США протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Про це Загороднюк повідомив у Twitter.

Читайте такожУ США не вірять, що КНДР запустила ракету з підводного човна

Відео дня

"Рішення Держдепартаменту США щодо реалізації проекту «Міжнародні військові продажі» - це ще один важливий сигнал міжнародної підтримки наших зусиль у протистоянні військовій агресії. Завдяки цьому проєкту зможемо закуповувати необхідні нашим Збройним Силам озброєння і військову техніку, зокрема американські системи Javelin", - написав Загороднюк.

У зв'язку з цим міністр оборони наголосив, що процеси планового переоснащення українського війська, посилення вітчизняних спроможностей та розвитку сумісності з арміями держав-членів НАТО триватимуть.

"Так само матиме продовження і плідна взаємодія з нашими американськими партнерами. У цьому переконався під час зустрічі з делегацією Конгресу США. Тож, підтримка є, прямуємо далі!", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, У США готуються продати Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin на суму 39,2 млн доларів. Зокрема, Агентство Міноборони США з питань співробітництва у сфері безпеки направило до Конгресу США запит щодо продажу Україні Javelin. У цьому зв'язку уряд України зробив запит на закупівлю 150 протитанкових ракет та 10 пускових установок.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення щодо продажу Україні летальної зброї, зокрема Javelin.

2 березня 2018 року Держдепартамент США схвалив продаж Україні 210 протитанкових ракет Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн доларів. А вже у квітні Javelin доставили в Україну.