Ілюстрація \ REUTERS

Стратегічні сили Індії успішно випробували балістичну ракету середнього радіусу дії наземного базування Agni-III, яка здатна нести ядерну боєголовку.

Читайте такожІндія випробувала ракети, здатні нести ядерні боєголовки

Пуск ракети, яка може вразити ціль на відстані 3 тис. км був здійснений з мобільної установки на полігоні на індійському острові Абдул Калам в Бенгальській затоці, передає ТСН.

Відео дня

Ракета Agni-III є твердопаливної і складається з двох ступенів, перебуває на озброєні Індії з 2011 року. Її довжина сягає 17 м, діаметр - 2 м, а стартова маса становить 50 тонн. Вона може нести боєголовку в ядерному і звичайному оснащенні вагою до 1,5 тонн.

Перше випробування ракети великої дальності Agni-V було проведено ще 2012 року. Як відзначали місцеві ЗМІ, в зоні ураження цієї ракети знаходиться, наприклад, вся територія Китаю і інші віддалені території в Азії. Таким чином, Індія фактично увійшла до клубу держав, які володіють цим видом стратегічних озброєнь. В даний час в нього входять Росія, США, Китай, Великобританія і Франція.

Як повідомляв УНІАН, в Індії успішно проведено випробувальний пуск балістичної ракети середнього радіусу дії Agni-II. Ракета, здатна нести ядерний боєзаряд, була запущена на дальність 2 тис. км з полігону на острові Абдул Калам біля узбережжя східного штату Орісса.