Сили спеціальних операцій України / Twitter - Viktor Muzhenko

Міністр оборони України Андрій Загороднюк обговорив питання подальшого співробітництва сил спеціальних операцій з міністром оборони Королівства Норвегія Франком Бакке-Єнсеном.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони України.

Читайте такожКомандувач ССО: екіпіровка нашого бійця коштує $15 тисяч, американського – до $100 тисяч

Відео дня

У рамках сьогоднішньої зустрічі сторони обговорили поточний стан співробітництва між двома країнами.

Зокрема, зосередили увагу на розробці законодавства у сфері національної безпеки і оборони, вивченні аспектів діяльності в рамках «Північноєвропейського оборонного співробітництва» (NORDEFCO), консультаціях щодо політичної стратегії з питань територіальної цілісності, незалежності та безпеки.

Також було обговорено подальшу співпрацю сил спеціальних операцій, зокрема, залучення норвезьких інструкторів до участі у тренувальних місіях (операціях) на території України.

Серед перспективних напрямів співробітництва було також виокремлено вивчення українськими військовими досвіду Королівства Норвегія. Зокрема, в питаннях створення ефективної системи оперативного (бойового) управління, зв’язку розвідки та спостереження, а також щодо навчання представників ЗС України на курсах звичайного та спеціального дайвінгу в Королівстві Норвегія.

В ході спілкування сторони узгодили продовження проектів за фінансової підтримки Міністерства оборони Королівства Норвегія, серед яких професійна перепідготовка та соціальна адаптація українських військовослужбовців та членів їх сімей, розвиток системи дистанційного навчання, зниження рівня корупції в системі управління персоналом тощо.