Кулеба подякував США / фото УНІАН

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба подякував Сполученим Штатам Америки за ще одну партію переносних протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin для України.

Читайте такожУ Пентагоні почали готувати для України нову партію смертоносних ПТРК Javelin

Про це йдеться у мікроблозі Кулеби у соціальній мережі Twitter.

Відео дня

«Під сонцем Аризони невдовзі почне визрівати нова партія Джавелінів для України. Дякую нашим друзям зі США за непохитність нашого стратегічного партнерства», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого у Міністерстві оборони США заявили про укладення контракту на виробництво ПТРК Javelin, які закуплять Україна та ще ряд держав. Протитанкові ракетні комплекси збиратимуть в Тусоні (штат Аризона). Планується, що Javelin виготовлять до 25 червня.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення щодо продажу Україні летальної зброї, зокрема Javelin.

2 березня 2018 року Держдепартамент США схвалив рішення про продаж Україні 210 протитанкових ракет Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн доларів. А вже у квітні Javelin доставили в Україну.

2019 року Міноборони України уклало контракт на постачання 10 ПТРК Javelin та ракети до них.