У Повітряних силах ЗСУ висловилися про французькі ракети SCALP / скріншот

Бійці Сил оборони України ефективно використовують західні далекобійні ракети, зокрема французькі SCALP. Українським бійцям потрібно більше такої зброї, щоб знищувати ворожі цілі.

"Як бачите, Ейфелева вежа "вписалася" в український тризуб. Це так символічно і красиво виглядає. Ну і знаєте, що ворог вже давно в своїх публікаціях показує, що ракети Storm Shadow і SCALP "застосовуються". Навіть там якісь запчастини показували", - розповів представника Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в телемарафоні.

При цьому він вказав, що кожна така ракета "після кожного підпису, а тим більше якщо той підпис від глави держави" летить за призначенням, тому Україні потрібно більше такої зброї.

Відео дня

"Такі ракети нам дуже потрібні. Ви бачите їх результати в палаючих російських складах, знищених переправах, мостах. Це високоточна далекобійна зброя, без шансів для противника. Наближає нашу перемогу. Хотілося б ще з Storm Shadow і SCALP бачити поруч і німецьку ракету", - підсумував Гнат.

Ракети SCALP в Україні - що відомо

11 липня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Париж поставить Києву ракети великого радіусу дії. 

У свою чергу представник ВПС України Юрій Гнат зазначив, що завдяки SCALP ЗСУ зможуть наносити противнику потужні удари.

6 серпня стало відомо, що Україна отримала від Франції далекобійні ракети SCALP, одну з котрих підписав президент Володимир Зеленський.

Вас також можуть зацікавити новини: