HIMARS кошмарять росіян / фото pentagon.mil

За даними Міноборони України, за допомогою американських систем HIMARS, які встигли стати справжнім жахом для російської армії, українські військові вже ліквідували понад 50 складів з боєприпасами.

Як йдеться в сюжеті проекту Freeдом, найефективнішими виявилися реактивні системи залпового вогню HIMARS і M270.

Ці сучасні реактивні системи залпового вогню вже змінили хід війни в Україні, заявляють в Міноборони. За допомогою систем HIMARS ЗСУ завжди б'ють точно в ціль по ворожих об'єктах. Один з останніх високоточних ударів припав по залізничному ешелону з понад 40 вагонів. Він перевозив російську техніку з тимчасово окупованого Криму в Херсонську область. В результаті жива сила перетворилася на вуглинки, техніка - на купи металобрухту, a БК злетів у повітря. Втрати живої сили склали близько 80 "двохсотих" і 200 "трьохсотих". Також, за даними розвідки, загинули всі машиністи та інженери компанії РЖД.

Вже понад місяць українські війська використовують американські системи HIMARS. У Пентагоні похвалили українських військових за вміле використання цих систем, при цьому всі вони досі в строю, всупереч твердженням російської пропаганди.

За наявними даними, наразі на озброєнні ЗСУ є вже 16 HIMARS, при цьому поставки РСЗВ зі США тривають.

Раніше повідомлялося, що США оголосили про нову військову допомогу для України. ЗСУ отримають далекобійні ракетні системи HIMARS.

Вас також можуть зацікавити новини: