Україні нададуть ще 40 БМП Marder / скріншот

Федеральний уряд Німеччини доручив Rheinmetall поставити в Україну 40 бойових машин піхоти Marder. Про це повідомили у компанії Rheinmetall

При цьому зазначають, що замовлення було розміщено в серпні 2023 року і його вартість становить "двозначне число мільйонів євро". 

"Rheinmetall продовжує роботу над існуючими транспортними засобами на повній швидкості, щоб цю нову партію Marder можна було доставити, відповідно до контракту, починаючи з 2023 року", - зазначають у компанії.

Відео дня

При цьому повідомляється, що разом з цим замовленням загальна кількість машин Marder, які будуть поставлені в Україну становитиме 80.

"21 березні 2023 року компанія вже випустила перші 20 бронетранспортерів для України на замовлення федерального уряду. Також є 20 додаткових бронетранспортерів від Rheinmetall, які були введені в експлуатацію в червні 2023 року. Їх також нещодавно доставили", - зазначають в Rheinmetall.

Україна просить у Німеччини більше Leopard 2

Як повідомляв УНІАН, у червні заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник зазначив, що на тлі втрати перших західних танків в ході контрнаступу ЗСУ, на фронті дуже потрібні танки Leopard 2. Вони є "на вагу золота" для вирішального наступу. Він зазначив, що Україна попросила в Німеччини ці танки, а також було прохання передати українській армії ще 60 бойових машин піхоти Marder.

Вас також можуть зацікавити новини: