Бомбардувальники США в небі над Україною  / фото facebook.com/kpszsu

У понеділок, 14 вересня, у супроводі винищувачів Повітряних сил ЗСУ в повітряному просторі України пролетіли стратегічні бомбардувальники ВПС США В-52Н.

Читайте такожФранцузький корабель заблокував російські комплекси С-400 в окупованому КримуПро це говориться в повідомленні Командування Військово-повітряних сил ЗСУ у Facebook.

«В-52 під прикриттям українських винищувачів взяли курс в акваторію Чорного моря для спільних дій з країнами-партнерами у сфері колективної безпеки. Такі патрулювання матимуть регулярний характер, адже місії В-52 в небі України, є частиною давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі Ферфорд Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії», – говориться в повідомленні.

Українські партнери не дадуть перетворити Чорне та Азовське моря у "внутрішні озера РФ" / фото facebook.com/kpszsu

Зазначається, що екіпажі B-52 забезпечують можливості колективної оборони для США, союзників по НАТО і партнерів, а також стратегічні та оперативні можливості для стримування Росії.

«Стратегічні партнери України в черговий раз натякають російському керівництву, що не залишать Україну наодинці та не дадуть перетворити Чорне та Азовське моря у внутрішні озера РФ», – зазначили у Командуванні Військово-повітряних сил ЗСУ.

Над Україною пролетіли B-52 / фото facebook.com/kpszsu

Вас також можуть зацікавити новини