На Одещині пройшли антитерористичні навчання за участі СБУ / фото ssu.gov.ua

В Одеській області відбулися масштабні антидиверсійні навчання на об’єктах підвищеної небезпеки і транспортної інфраструктури.

Навчання проводилися з метою вдосконалення міжвідомчої взаємодії під час проведення антитерористичної операції, повідомили в СБУ.

Читайте такожВійськові-реактивники підігнали "Урагани" до кордону з Кримом: фото та відео масштабних навчань

"За легендою навчань, кілька "диверсійних груп" намагалися здійснити теракти на території Одеського припортового заводу та морського порту Південний. Ще одна група озброєних "терористів" захопила вантажне судно. При цьому "зловмисники" захопили у "заручники" екіпаж судна та висунули вимоги. Антитерористична операція на захопленому терористами судні проходила у кілька етапів: після завершення переговорів розпочалася активна фаза. Силами штурмових груп спецпідрозділу СБУ "Альфа" проведено навчальну операцію з нейтралізації диверсантів і звільнення "заручників", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що учасники навчань відпрацювали комплекс спільних дій для виявлення та локалізації зловмисників, звільнення заручників і ліквідації потенційних наслідків надзвичайних ситуацій.

В СБУ додали, що навчання проходили в умовах, максимально наближених до реальних, у тому числі у нічний час і за складних погодних умов.

Вас також можуть зацікавити новини