Ілля Євлаш розповів про бомби ОДАБ-1500, якими РФ атакує Україну / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Російські окупаційні війська почали бити по Україні бомбами ОДАБ-1500. Вони здатні повністю зруйнувати багатоповерхівку.

Про це розповів в ефірі телемарафону речник командування Повітряних сил Ілля Євлаш. За його словами, бомб вагою 1500 кг у ворога "надзвичайно багато". 

"Це надзвичайно потужна зброя. 1500 кг достатньо, щоб скласти дев’ятиповерховий панельний будинок чи стару "хрущовку. Звісно, що таких бомб у Росії надзвичайно багато", – наголосив Євлаш. 

Відео дня

Представник Повітряних сил додав, що росіяни використовують ці бомби, щоб виснажити українську ППО.

За його словами, основною задачею України зараз є боротьба безпосередньо з носіями таких бомб. Йдеться про винищувачі Су-34 та Су-35.

"Звісно, це досить неспроста задача, однак ми показали, що можемо виконувати і такі надскладні операції. Для цього потрібні певні умови. Найголовніше – нам потрібно більше різноманітних західних систем. На жаль, ми зараз не можемо виробляти їх самостійно, тому в цьому питанні ми покладаємося на наших партнерів", – резюмував він.

Удари бомбами ОДАБ-1500 по Україні 

Експерт з аналізу відкритих даних видання BILD Юліан Рьопке нещодавно заявив, що Росія вперше вдарила по Україні важкою авіабомбою ОДАБ-1500. Ця зброя здатна вражати велику площу. За словами Рьопке, таку бомбу росіяни скинули на селище Велика Писарівка в Сумській області.

Водночас очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов цю інформацію спростував. Він наголосив, що ворог використовував ці бомби і раніше.

Вас також можуть зацікавити новини: