CША передадуть Україні системи Patriot / фото REUTERS

Україна нарешті отримає ЗРК Patriot. Тож військовий експерт Сергій Згурець відповів, скільки таких комплексів наразі потрібно Україні, щоб збивати російські ракети С-400 та інші подібні зразки. 

В інтерв'ю УНІАН він зазначив, що для прикриття столиці потрібно від двох батарей Patriot (батарея ЗРК складається з радара, пункту управління й до восьми пускових установок, кожна з яких має по чотири ракети).

"А загалом для України було б оптимально розмістити від десяти батарей. Це - середня необхідна кількість для прикриття низки напрямків, на яких може існувати загроза використання росіянами ракет С-400 або інших подібних зразків", - наголосив Згурець.

Відео дня

Водночас він зазначив, що збивати "Шахеди", наприклад, нераціонально ракетами Patriot  за декілька мільйонів.

Система Patriot для України

Наприкінці 2022-го року США оголосили про передачу Україні нового пакета військової допомоги, в який увійшла й система Patriot. 16 січня 2023 року стало відомо, що українські військові прибули на базу Збройних сил США в штаті Оклахома, де проходитимуть навчання з використання системи протиракетної оборони Patriot.

Німеччина раніше оголосила, що відправляє Україні другий ракетний комплекс Patriot з власного арсеналу. 

Військовий експерт Олег Жданов заявляв, що навчатися керувати такою технікою треба приблизно півроку, але ЗСУ опанують систему швидше.

Вас також можуть зацікавити новини: