ЗМІ показали відеореконструкцію збиття американського безпілотника / MQ-9 Reaper / US Air Force | Flikr

Американський телеканал CBS створив відеореконструкцію інциденту з американським безпілотником, який збив російський винищувач над Чорним морем.

На кадрах видно, як безпілотник ВПС США MQ-9 Reaper вів розвідку в міжнародному повітряному просторі в акваторії Чорного моря. Раптом поблизу нього з'явилися російські Су-27. Вони кілька разів скидали паливо поблизу MQ-9 Reaper. Один з винищувачів врізався у безпілотник, збивши його.

"До сьогодні такого ніколи не траплялося", - коментує голос за кадром.

Російський винищувач збив американський дрон - що відомо

Ввечері 14 березня російський Су-27 протаранив американський розвідувальний БПЛА MQ - 9 Reaper у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. Як повідомили у Європейському командуванні Збройних сил США, перед зіткненням Су-27 кілька разів скидали паливо і летіли перед MQ-9 в "безрозсудній, екологічно небезпечній і непрофесійній манері".

Інцидент прокоментували у Білому домі - дії росіян назвали "непрофесійними і небезпечними". Водночас Росія свою провину не визнає, називаючи місію MQ-9 Reaper  "провокацією". Через інцидент США викликали російського посла "на килим". 

Вас також можуть зацікавити новини: