LRU уражає ворожі цілі в глибокому тилу противника / скріншот

Тисячі одиниць іноземних зразків високоточної артилерійської зброї надійшли в Україну від європейських партнерів. Поставки новітньої техніки не припиняються.

Як йдеться в сюжеті ТСН, місяць тому бійці на передовій отримали французький аналог американської М270, яка ефективно б’є штаби окупантів і пункти постачання в глибокому ворожому тилу.

Високоточна дальнобійна система залпового вогню LRU уражає ворожі цілі в далекому тилу противника. "Це був штаб, було випущено дві ракети. Відповідно цей штаб знищено повністю", - розповідає один із військових з позивним "Ліптон".  Французький аналог американської М-270 здатний нищити штаби російських з'єднань та склади боєприпасів на відстані у 80 км. Російські РЕБи та засоби ППО не здатні перехоплювати роботу цієї системи. Сюди поміщаються 12 ракет, здатних точно вразити 12 цілей. Офіційно Міноборони України підтвердило передачу 4 таких систем місяць тому.

На Авдіївському напрямку фронту підрозділи 110-ї бригади вже кілька місяців активно застосовують 152-міліметрову чеську гаубицю "Дана". Ця САУ розганяється майже до 100 км/год. Важить така установка 30 тонн, хоч вона й не нова, та працює ефективно. Їй дали позивний "Манюня" - на честь колишнього загиблого командира.

РСЗВ LRU для України

Наприкінці листопада в Україну прибула реактивна система залпового вогню LRU із Франції. Це була четверта така установка для нашої країни.

РСЗВ LRU - це французька модифікація американської реактивної системи залпового вогню M270. Вона побудована на гусеничній базі БМП "Бредлі". Пускові установки оснащені Європейською системою управління вогнем. Залежно від модифікації LRU має дальність польоту снарядів не менше 80-85 км.

Вас також можуть зацікавити новини: