Black Hawk США вже в Україні / REUTERS

На тлі дискусій щодо надання Україні сучасних винищувачів Сполучені Штати могли б передати ЗСУ ударні вертольоти, зауважив генерал-лейтенант Ігор Романенко.

При цьому Романенко в ефірі телемарафону 30 березня зазначив, що розмови довкола винищувачів нагадують дискусії щодо передачі Україні танків багато місяців тому.

"Поки розбираємося з літаками, було б дуже корисно надати нам допомогу у вигляді ударними вертольотами. В американців є така можливість. Більше того, ми вже бачили Black Hawk. Початок є, треба його нарощувати", - сказав Романенко.

Відео дня

Генерал ЗСУ підкреслив, що Захід уже зняв заборону на передачу Україні радянської авіації: "Відомо, що познімали заборони на передачу авіаційної радянської техніки у країнах НАТО. Це означає збільшити авіаційний потенціал контрнаступальних дій".

Винищувачі для України – останні новини

Напередодні глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що американські винищувачі F-16 "не допоможуть Україні на цій стадії війни".

При цьому, міністр оборони США додав, що у майбутньому в певний момент Україна матиме ці спроможності. Остін додав, що може йтися як про багатоцільові літаки F-16 так і інші моделі літаків четвертого покоління.  

Водночас у ВПС ЗСУ вірять, що Сили оборони України зможуть дуже швидко звільнити окуповані території, якщо отримають американські винищувачі F-15 та F-16, які мають країни-члени НАТО.

На тлі дискусій щодо західних бойових літаків Словаччина і Польща вже передали Україні перші радянські МіГ-29.

Вас також можуть зацікавити новини: