Український флот морських дронів поповнився дроном 'Блискавка' - кошти зібрали підписники однойменного видання

Український флот морських дронів поповнився іменним дроном "Блискавка". Кошти на цей дрон зібрали підписними інтернет-видання "Блискавка" ("Молния"). Про це повідомляється на Instagram-сторінці платформи української влади для збору коштів на допомогу країні UNITED24.

"Новий рік - нові морські дрони. Підписники інтернет-видання "Блискавка" завершили новорічний збір на морський дрон! Назву було обрано однойменну та символічну. Дякуємо всім, хто приєднався до збору і зробив Україні такий подарунок під ялинку. Продовжуємо формувати флот морських дронів далі", - повідомила UNITED24.

Раніше стало відомо, що підписними "Блискавки" напередодні Нового року зібрали понад 10 мільйонів гривень, які були перераховані на спецрахунок НБУ, зокрема на проєкт "Флот морських дронів". 

Україна розпочала збір коштів на будівництво першого у світі флоту безекіпажних ударних катерів (дронів) в листопаді 2022 року. За словами Президента України Володимира Зеленського, морські дрони потрібні Україні, щоб "захистити акваторії наших морів та мирні міста від російських ракет, які запускають з кораблів".