Дрон "Великий Бандерик" / t.me/ministry_of_defense_ua

Міністерство оборони оголосило, на фронті успішно використовують український безпілотник "Великий Бандерик".

Як повідомили у прес-службі міністерства, цей дрон має кілька основних переваг, які роблять його втіленням передових ідей.

"Великий Бандерик" оснащено 8 потужними моторами, які забезпечують надійну роботу. Крім того, він здатен витримувати навантаження до 31,5 кг та готовий до різноманітних завдань.

Відео дня

Мультифункціональна система скидування забезпечує точну доставку різних типів боєприпасів, а за віддалене керування з будь-якої точки світу відповідає універсальна наземна станція.

Дрон "Великий Бандерик" /t.me/ministry_of_defense_ua

"Вітчизняний октокоптер під час РЕБ-випробувань показав чудовий результат: успішно функціонував попри сніг, шквальний вітер та роботу усього РЕБ-обладнання, що було на полігоні.  БпЛА допущений Міноборони до експлуатації у квітні цього року", - зазначили в Міноборони.

Також наголошується що допуск до експлуатації у військах зайняв один місяць завдяки пришвидшеній процедурі від Акселератора Міноборони. Це – результат командної роботи розробників та військових фахівців.

"Армія дронів" - українські пташки на фронті

Дрони відіграють важливу роль у веденні бойових дій, тому Україна запустила державну програму "Армія дронів". На підтримку українського контрнаступу відправляють на фронт 1 700 безпілотників. Держава упродовж 2023-го закупить у сотні разів більше дронів, ніж минулого року, зазначив міністр цифрової трансформації.

27 липня український FPV-дрон на сході країни знищив російську вогнеметну систему залпового вогню "Солнцепьок".

Вас також можуть зацікавити новини: