Відсутність допомоги для України б'є по ОПК США / скріншот

Від упевненості у військовій підтримці України з боку США мало що залишилось, бо Конгрес і досі не спромігся погодити бюджет міноборони та узгодити допомогу для України, Ізраїлю та Тайваню - і це в умовах найбільшої війни у Європі з часів Другої Світової війни та наймасштабнішої світової кризи за десятиліття. Про це йдеться у матеріалі Defense Express.

Видання нагадує слова директора з розвитку збройних сил армії США, який зазначив, що без фінансування програми розширення боєприпасів максимум, на що можна розраховувати, - це 72 тисячі боєприпасів на місяць.

"Вочевидь - до того ж 2025 року. Це 864 тисячі 155-мм пострілів на рік, або у 2,8 раза менше за плани РФ на 2024 рік на виробництво великокаліберних снарядів", - констатують аналітики.

Як зазначають експерти, "за цими скороченими цифрами виробництва стоїть не лише ситуація на фронті в Україні, а внутрішня ситуація у США з оборонно-промисловим комплексом".

"У 2023 році Пентагон цілком міг впевнено говорити зброярам: розширюйте виробництво - викупимо все. А це означало масштабування виробництва не лише самих боєприпасів, а усіх їх складових, включно з вибухівкою та порохами, які мали пропорційно збільшуватись. Але поточна ситуація прямо показує, що сприятливій для бізнесу впевненості у подальшому розвитку прийшов кінець. ... А це максимально далеко від обіцянки трампістів зробити когось великим знову, бо невпевненість та недовіра породжує лише хаос", - резюмують аналітики.

Допомога США Україні - останні новини

У Пентагоні назвали "унікальним випадком" нещодавно оголошену військову допомогу Україні. За словами речниці Пентагону Сабріни Сінгх, гроші з'явились завдяки економії в уже укладених контрактах на заміщення переданої Києву зброї.

Як сказала представник міноборони США, оголошення першого у цьому році пакета безпекової допомоги Україні на суму 300 мільйонів доларів стало "унікальним випадком" на тлі блокування додаткового фінансування в Конгресі.

Також УНІАН повідомляв, що Пентагон визначився з пріоритетами щодо озброєння України. Згідно з пропозицією міноборони США, Київ, з-поміж іншого, може отримати 155-мм снаряди та компоненти для Patriot.

Вас також можуть зацікавити новини: