FPV-дрони змінюють баланс між людьми та технологіями під час війни / скріншот

FPV-дрони, які нині використовуються у війні в Україні, є зброєю майбутнього, адже змінюють баланс між людьми та технологіями під час бойових дій. Про це йдеться у матеріалі The Economist.

Видання вказує, що це невеликі, дешеві літаки, оснащені вибухівкою, адаптовані на основі споживчих моделей, які роблять життя солдата ще небезпечнішим.

"Ці безпілотники прослизають у башти або бліндажі танків. Вони тиняються і переслідують свою здобич, перш ніж піти на вбивство. Вони завдають великого збитку піхоті та бронетехніці", - пише ЗМІ.

Відео дня

Журналісти нагадують, що цього тижня президент Володимир Зеленський підписав указ про створення в Україні Сил безпілотних систем як окремий рід сил ЗСУ.

"У 2024 році Україна планує створити 1-2-метрові безпілотники. Дивно, але це відповідатиме зменшенню споживанню снарядів в Україні, яке сталося через те, що республіканці в Конгресі ганебно відмовляють Україні в поставках, які їй потрібні", - зазначає видання.

Автори матеріалу підкреслюють, що дрон втілює "великі тенденції" у війні: перехід до маленької, дешевої та одноразової зброї, збільшення використання споживчих технологій і рух до автономії в бою.

"Базові FPV-дрони революційно прості. Нащадки гоночних квадрокоптерів, побудовані із готових компонентів, вони можуть коштувати лише кілька сотень доларів. ... Літаки-мисливці-вбивці масового виробництва вже змінюють баланс між людьми та технологіями під час війни", - констатуэ видання.

Дрони під час війни в Україні - останні новини

У вівторок, 6 лютого, президент Володимир Зеленський своїм указом доручив створити Сили безпілотних систем як окремий рід сил ЗСУ. За його словами, це необхідне для координації в Силах оборони, а також для забезпечення належного рівня планування та якості логістики.

Згодом у Міноборони пояснили, навіщо ЗСУ новий рід військ. Там зазначили, що це будуть нові підрозділи, а також система накопичення, оцінки, обміну досвідом та підготовки застосування безпілотників.

Вас також можуть зацікавити новини: