Ілюстрація \ REUTERS

Адміністрація Трампа розглядає можливість введення нових санкцій проти Росії, пов’язаних з втручанням Росії до президентських виборів та кібератакою минулого року.

Читайте такожАдміністрація Трампа готує нові санкції проти РФ за втручання в президентські вибориПро це у спілкуванні з пресою повідомив високопосадовець США, у відповідь на критику стосовно повільних дій адміністрації, передає Голос Америки.

Процес розробки санкцій просувається повільно через правові причини і не може прискорюватись у відповідь на негативне висвітлення в пресі, пояснили в коментарі Reuters три посадовці, які займаються питанням санкцій.

Відео дня

Вони не повідомили, коли адміністрація прийме рішення про те, які заходи розглядаються, однак, наголосили, що санкції вже запроваджено проти компаній, які фігурують у звинуваченнях, висунутих минулого тижня в рамках розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера.

Це - "Конкорд кейтеринг" та "Конкорд менеджмент" - компанії, які контролювали "Агентство Інтернет-досліджень" – групу, що координувала втручання.

Санкції проти них було запроваджено в червні через російське вторгнення до України.

"Процес санкцій є довгим і важким, однак, коли докази готові, ми запроваджуємо санкції", - сказав один з посадовців.

Посадовці також запевнили, що зараз активно розглядаються можливі дії у відповідь після того, як стало очевидним, що Росія відповідальна за атаку вірусу NotPetya минулого року.

Минулого тижня Білий дім заявив, що напад NotPetya, проведений в червні 2017 року російськими військовими, "поширився світом, завдавши шкоди на мільярди доларів в Європі, Азії та Америці".