http://get-visa.ua/

Британська влада розглядає можливість колективного бойкоту чемпіонату світу з футболу, який відбудеться цього року в Росії, через отруєння колишнього російського агента Сергія Скрипаля.

Читайте такожСправа екс-шпигуна Скрипаля: військові вивозять із Солсбері зачеплені отрутою автомобілі

Як повідомляє The Times з посиланням на джерела у британському уряді, представники британського уряду зараз проводять розмови з США та європейськими союзниками про скоординовану відповідь, яка включала б можливі дипломатичні, економічні та військові заходи, якщо з'ясується, що за спробою вбивства стоїть Кремль.

Відео дня

"Бойкот чемпіонату світу безумовно є одним з варіантів" - сказав співрозмовник видання в Міноборони Британії.

Йдеться, зокрема, про відмову політиків високого рівня і офіційних осіб відвідати чемпіонат. До таких заходів можуть приєднатися такі країни як Польща, Японія, Австралія.

Як повідомляв УНІАН, глава МЗС Британії Борис Джонсон припустив можливий перегляд участі Британії у ЧС-2018 в Росії якщо з’ясується, що за отруєнням російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Кремль. Крім того, Джонсон попередив РФ про можливі санкції, якщо буде доведено причетність Росії.

66-річного Сергія Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію знайшли непритомними березня на лавці у південному англійському місті Солсбері. Обох отруїли нервово-паралітичною речовиною. Вони залишаються в лікарні у критичному стані.

Британські ЗМІ повідомили, що розвідка МІ5 вважає отруєння спробою вбивства, пов’язаною з Росією.