Працівник тримає дорожній знак, який вказує до посольства США / REUTERS

За тиждень до суперечливого відкриття в Єрусалимі американського посольства в місті з'явилися дороговкази до будівлі консульства США, де тимчасово буде розташоване перенесене з Тель-Авіва посольство.

Читайте такожСША планують відкрити посольство в Єрусалимі у травні - ЗМІ

"Це не мрія - це реальність. Єрусалим є вічною столицею іудейського народу - і світ починає цей факт визнавати", - заявив у понеділок, 7 травня, мер Єрусалима Нір Баркат, повідомляє агенція dpa, передає DW.com.

Відео дня

Він також подякував президенту США Дональду Трампу за реалізацію цього "історичного моменту". Натомість палестинське керівництво закликає бойкотувати урочисту церемонію відкриття посольства.

У той же час, як запевняють у міністерстві закордонних справ Ізраїлю, слідом за США та Гватемалою перенести своє посольство з Тель-Авіва до Єрусалима має намір Парагвай. "Парагвайський президент Орасіо Картес планує прибути до Ізраїлю до кінця місяця, щоб відкрити посольство в Єрусалимі", - заявив речник ізраїльського МЗС, цитує агенція Reuters. Між тим парагвайське МЗС заявило, що це рішення ще не ухвалене.

Працівник тримає дорожній знак, який вказує до посольства США / REUTERS

У грудні 2017 року президент США Дональд Трамп оголосив перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима, що викликало вкрай різку реакцію з боку палестинців та мусульманського світу. Визнання США Єрусалима єдиною столицею Ізраїлю також засудила ООН.

Наступного понеділка, 14 травня, у день 70-річчя заснування держави Ізраїль заплановане урочисте відкриття посольства США в Єрусалимі. Під посольство тимчасово переобладнають будівлю американського консульства в єрусалимському кварталі Арноа. Окрему ж будівлю посольства мають звести лише до кінця наступного року.