Олексій Навальний / REUTERS

Російський опозиційний політик Олексій Навальний одержав 30 діб адміністративного арешту за мітинг, який відбувся ще в січні цього року.

Як повідомляє Бі-бі-сі, Навального затримали 25 серпня неподалік від під'їзду його будинку, вихідні опозиціонер провів у відділі внутрішніх справ "Даниловський".

Тверський районний суд Москви визнав Навального винним у порушенні статті про повторне порушення порядку організації мітингів. Йдеться про акцію протесту проти його недопущення на президентські вибори, що відбулася 28 січня.

Відео дня

Читайте такожСпокусницю олігархів Настю Рибку зобов'язали виплатити Дерипасці півмільйона рублів (відео)

Сам політик називає арешт за таке давнє порушення спробою перешкодити йому провести 9 вересня, в єдиний день виборів, акцію проти пенсійної реформи.

Відзначається, що під арештом Навальний проведе найближчі 27,5 діб - до терміну покарання суд включив його затримання в січні та дві доби у відділенні поліції, проведені зараз.

26 серпня московська влада заявила, що не погодить цей мітинг. Своє рішення вона пояснила тим, що акція збігається з днем виборів мера в столиці та днем міста, тому планується безліч заходів на вулицях Тверська і Охотний ряд.

Навальний також розповів, що в ізоляторі разом із ним помістили 66-річного бездомного, а затримання завадило Навальному з дружиною Юлією відзначити 18-річчя шлюбу.

Як повідомляв УНІАН, у травні Навального заарештували на 30 діб через акцію "Він нам не цар".