Ілюстрація / REUTERS

Японія не буде укладати мирний договір з Росією до тих пір, поки не буде врегульовано територіальний спір.

Про це заявив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосихіде Суга, передає видання haqqin.az з посиланням на Інтерфакс.

«Ми будемо наполегливо продовжувати вести переговори на основі такого курсу — вирішити проблему з поверненням "північних територій" (південна гряда Курильських островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї), а потім укласти мирний договір», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожЯпонія зафіксувала біля своїх кордонів велике угруповання кораблів РФ

Політик також зазначив, що японський уряд не буде коментувати кожне висловлювання російського лідера Володимира Путіна, який раніше запропонував укласти мирний договір без попередніх умов до кінця 2018 року. Згідно з його пропозицією, країни можуть продовжити вирішувати спірні питання вже після підписання документа.

Раніше Абе заявляв, що відсутність мирного договору між Москвою і Токіо — це ненормальна ситуація.

Мирний договір між Росією і Японією не підписується протягом більше 70 років. Умовою його укладення Токіо називає повернення островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї. Москва вважає, що Південні Курили увійшли до складу СРСР за підсумками Другої світової війни і суверенітет над ними, не підлягає сумніву.