Шасі літака, що розбився в Індонезії / REUTERS

У літака індонезійської компанії Lion Air, що розбився 29 жовтня, чотири останніх польоти був несправний датчик швидкості.

Як оголосила влада Індонезії, такі дані були отримані при розшифровці параметричного самописця, передає Медуза з посиланням на BBC.

Заява про несправність датчика прозвучала на прес-конференції, на якій були присутні родичі загиблих у катастрофі. Присутні, які втратили рідних і близьких, зажадали пояснити їм, чому несправність не була усунена.

Відео дня

Читайте такожLion Air розповіла про технічну проблему при попередньому польоті літака Boeing 737, що розбився

Відповідь на це питання вони не отримали. Засновник Lion Air Рушді Кірана лише мовчки встав і схилив голову, склав руки в молитовний жест.

Чи могла несправність датчика стати причиною аварії літака, не уточнюється.

Як повідомляв УНІАН, чорний ящик лайнера був знайдений 1 листопада. Дані з бортового самописця вдалося отримати через три дні, 4 листопада. Пошуки другого, мовного самописця ще тривають.

Літак Boeing 737 авіакомпанії Lion Air, що здійснював рейс з Джакарти в провінцію країни Банку-Белитунг, зник з радарів через 13 хвилин після вильоту, коли знаходився над Яванським морем. На його борту перебували 189 осіб, всі вони загинули.