Бретт Макгурк \ Фото: Eduardo Munoz/File Photo / REUTERS

Спецпредставник президента США з питань взаємодії з іншими країнами в боротьбі з угруповання «Ісламська держава» Бретт Макгурк заявив, що йде зі свого поста.

Читайте такожТрамп наказав вивести війська США з Сирії

Він прийняв таке рішення на знак протесту проти виведення американських військ з Сирії, передає kommersant. За даними CBS News, Макгурк вже поінформував держсекретаря Майка Помпео про своє звільнення. Про те, що спецпосланник залишить посаду, було відомо і раніше, однак передбачалося, що він пропрацює до лютого 2019 року. Тепер же, за даними джерел телеканалу, Макгурк має намір скласти з себе повноваження вже в кінці грудня. Передбачається, що після звільнення з держслужби він буде працювати в Стенфордському університеті.

Відео дня

Макгурк очолював місію США по боротьбі з "Ісламською державою" на полях боїв в Сирії, Іраку, Афганістані та інших країнах з 2015 року. Він був одним з небагатьох призначенців колишнього президента Барака Обами, яких команда Трампа попросила залишитися на своєму посту. До цього він працював в адміністрації Джорджа Буша.