Дональд Трамп / REUTERS

У 2019 році президента США Дональда Трампа може очікувати процес імпічменту.

Зокрема, інвестори та бізнес готуються до ризиків, очікуваних в 2019 році. Серед них: підвищення процентних ставок ФРС і ескалація напруженості в торговельних відносинах між США і Китаєм. Однак бізнес упускає один із важливих ризиків наступного року — це можливий імпічмент президента США Дональда Трампа, зазначає телеканал CNBC з посиланням на думку експертів.

Імпічмент Трампа — це «великий ризик» 2019 року, вважає член правління американської торгової палати в Сінгапурі Стів Окун.

Відео дня

Читайте такожТрамп: шатдаун триватиме, доки не буде грошей на "стіну" на кордоні з Мексикою

«У Вашингтоні може наступити «шатдаун», буквально, тому що президент не буде здатний зосередитися на чому-небудь ще, крім цього. Я думаю, що це великий ризик для 2019 року», — додав Окун.

Тим не менш, імпічмент не означає повного відсторонення від посади, зазначається в матеріалі. Так, демократична більшість, яка буде контролювати палату представників з січня, може пред'явити цивільній особі, включаючи президента США, звинувачення у злочині, який може призвести до імпічменту. Після цього це питання буде розглядати сенат.