Вилка можливостей у Путіна з приводу ще одного обрання президентом РФ досить широка / фото Kremlin.ru

Відомий соціолог і публіцист Ігор Эйдман розповів, як саме Володимир Путін зможе залишитися в Кремлі ще на один президентський термін.

"Якщо Путін цього захоче, він цього доб'ється одним клацанням пальців. У Росії просто змінять Конституцію або дадуть відповідні роз'яснення. З цим не буде жодних проблем", - вважає експерт. Про це пише "Главред".

Крім того, Эйдман вважає, що Путін зможе скористатися відпрацьованою в 2008-2012 роках тактикою закулісного управління Росією.

Відео дня

Читайте також«Путін-2» нікому не потрібен: експерт пояснив, чому нова влада РФ буде змушена повернути Крим

"Якщо Путін не захоче залишатися президентом і буде ще живий-здоровий до того часу, він може визначити на цю посаду свого ставленика, маріонетку типу Дмитра Медведєва. А сам буде правити, як Ден Сяопін в Китаї. Але я все-таки думаю, що буде обраний сценарій пролонгації повноважень Путіна і нових виборів", - заявив соціолог.

Останній у цьому списку шлях для Путіна, як стверджує Эйдман, лежить в площині поглинання Білорусі Росією.

"Є ще один варіант. Хоча я вважаю, що ймовірність приєднання до Росії Білорусі не дуже велика, проте вона і ненульова. Якщо це вдасться зробити, то в цьому випадку Путін може обиратися як президент нової російсько-білоруської держави", - підсумував він.