Павла Адамовича вбили під час благодійного концерту 13 січня / Фото: Fakt

У Польщі зібрали майже 120 мільйонів гривень у "благодійну банку" мера Гданська Павла Адамовича, якого вбили під час благодійного концерту ввечері 13 січня.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожУ Польщі тисячі людей прийшли попрощатися з мером Гданська (відео)

Відзначається, що лише за дві години до загибелі мер Гданська збирав гроші для благодійної організації. У соцмережі він похвалився, що за короткий проміжок часу йому вдалося зібрати 5 тисяч злотих, що становить майже 36 тисяч гривень.

У пам’ять про Адамовича користувачі Facebook оголосили збір коштів до тієї ж організації. До акції долучилися близько 250 тисяч людей і пожертвували 16 мільйонів злотих, що становить 117 мільйонів гривень. На ці гроші планується придбати автомобілі швидкої допомоги для немовлят Гданська.

Як повідомляв УНІАН, мер Гданська Павел Адамович дістав ножове поранення під час благодійного концерту ввечері 13 січня. Підозрюваний у нападі був затриманий. 14 січня стало відомо, що Адамович помер: його прооперували, але його життя врятувати не вдалося. Адамовичу було 53 роки. Він обіймав посаду мера Гданська з 1998 року.

За повідомленнями польських ЗМІ, нападник кричав зі сцени, що був помилково ув'язнений попереднім урядом Польщі на чолі з партією "Громадянська платформа", до якої раніше належав мер Гданська. За даними поліції, 27-річний підозрюваний у нападі на мера був судимий за пограбування банків. У міністерстві внутрішніх справ Польщі повідомили, що у нападника були проблеми з психікою.