Кількість загиблих може збільшитися / Фото УНІАН

В результаті пожежі у восьмиповерховому будинку на південному заході Парижа загинули вісім людей, у тому числі маленька дитина.

У вогні постраждали ще майже 30 осіб, у тому числі шестеро пожежників. Одна людина перебуває в критичному стані, пише Бі-Бі-Сі.

Кількість загиблих може збільшитися, оскільки рятувальна операція триває на верхніх поверхах, повідомив представник пожежної служби агентству Франс прес.

Будівля знаходиться в престижному 16-му окрузі Парижа. У гасінні пожежі брали участь близько 250 пожежників. Впоратися з розповсюдженням вогню вдалося лише через п'ять годин.

Читайте такожНа елітному альпійському курорті Куршевель сталася пожежа — загинули двоє людей (відео)

Причина пожежі поки офіційно не встановлена, однак прокуратура Парижа повідомила, що пожежа могла початися в результаті підпалу. Поліція затримала підозрювану.

Мешканка будинку розповіла Бі-бі-сі, що пожежу влаштувала жінка, котра мешкала на другому поверсі й страждала від алкогольної та наркотичної залежності. Саме вона і була пізніше затримана. Влада підтвердила, що 40-річна підозрювана була відома службам психіатричної допомоги.

У той вечір, як розповіла мешканка будинку, жінка слухала гучну музику, на що поскаржився її сусід, пожежний за професією. У ході сварки вона нібито сказала: "Раз ти пожежний, то я підпалю дім", цитує кореспондент слова жительки.

Пожежа почалася ввечері в понеділок, швидко поширилася на два поверхи будівлі. Деякі мешканці були змушені перелізти на дахи сусідніх будинків, щоб врятуватися від вогню.

На виклик вирушили близько 200 пожежників. Приблизно 30 осіб були евакуйовані по сходах.

"Коли ми приїхали, ситуація була схожа на апокаліпсис. Люди з вікон кричали, благаючи їх врятувати", - розповів представник пожежної служби.

В якості заходів був евакуйований прилеглий район, що знаходиться неподалік від Ейфелевої вежі. За повідомленням газети Le Parisien, влади міста зобов'язалася знайти житло тим, хто залишився без даху над головою.

Мер Парижа Анн Ідальго надіслала співчуття сім'ям загиблих і вирушила до місця трагедії. Перед відкриттям засідання міської ради було вирішено провести хвилину мовчання.

Раніше УНІАН повідомляв, що в столиці Аргентини Буенос-Айресі сталася пожежа в 30-поверховому готелі в центрі, в результаті якого постраждали більше 50 людей.