Ілюстрація / REUTERS

Палата представників Конгресу США проголосувала за затвердження законопроекту про безпеку на кордоні, який дозволить запобігти черговому частковому закриттю федерального уряду ("шатдаун").

Тепер документ відправлений на розгляд президента Дональда Трампа, пише Голос Америки.

У законопроект закладені кошти на встановлення нових бар'єрів на деяких ділянках кордону між США і Мексикою, проте вимога президента про виділення 5,7 мільярда доларів на будівництво стіни так і не була задоволена.

Відео дня

Читайте такожТрамп: Якщо потрібно, ми збудуємо на кордоні з Мексикою стіну з людей

Палата представників, контрольована демократами, підтримала проект бюджету, що передбачає виділення більше ніж 300 мільярдів доларів на фінансування роботи цілого ряду міністерств і відомств. За ухвалення документа висловилися 300 законодавців, 128 - проголосували проти.

У Білому домі заявили, що президент Трамп підпише законопроект, однак при цьому спробує використовувати свої повноваження для фінансування будівництва стіни.

Як повідомляв УНІАН, раніше лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що президент США Дональд Трамп підпише закон про безпеку на кордоні з метою запобігти черговому "шатдауну", а потім введе в країні надзвичайний стан для фінансування будівництва стіни на кордоні США з Мексикою.