МЗС України / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що кількість українських моряків, які затримуються і утримуються в інших країнах за протиправну діяльність, зростає - в Греції їх утримується 186, в Італії - понад 150.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Він зазначив, що останнім часом почастішали випадки, коли українські моряки потрапляють в піратський полон, або коли їх використовують злочинні угруповання для перевезення нелегальних мігрантів і контрабанди.

Відео дня

Читайте такожУкраїнський моряк випав за борт судна в Балтійському морі - ЗМІ

"Кількість наших моряків, які заарештовані, затримані або отримали свої вироки, є дуже високою. Це більш як 150 осіб в Італії, 186 осіб в Греції. В інших країнах не у такій великій кількості, але теж є", - заявив Погорельцев.

Також він сказав, що у полоні піратів у Сомалі наразі перебуває два українці. У цьому зв'язку в МЗС шукають нові підходи для своїх дій. "Насамперед ми вважаємо, що маємо діяти на упередження", - сказав Погорельцев.

Зокрема, було укладено меморандум з професійними спілками робітників морського транспорту України і відбувається активна співпраця з цією організацією. "Наслідком цієї співпраці стало звільнення тільки протягом минулого року 64 моряків-громадян України", - заявив Погорельцев.

Він зауважив, що МЗС спільно з різними організаціями реалізовує проекти із запобігання залученню українських моряків до протиправної діяльності та посилення їхнього захисту, прав і інтересів.