REUTERS

Facebook видалив 1,5 мільйона відеокопій з моментом нападу терориста на прихожан мечеті в Новій Зеландії.

Про це повідомляє адміністрація соцмережі.

Читайте такожПрем'єр Нової Зеландії отримала лист від терориста за кілька хвилин до атаки в Крайстчерчі

Відео дня

«За перші 24 години ми заблокували 1,5 мільйона відеокопій бійні (у Новій Зеландії, - ред.) по всьому світу, з яких понад 1,2 мільйона були заблоковані при завантаженні», - йдеться в повідомленні.

Також Facebook видаляє всі відредаговані ролики, що не демонструють чутливий контент, над цим працюють як живі модератори, так і програмні алгоритми.

Як повідомляв УНІАН, 15 березня в результаті збройного нападу на дві мечеті під час п'ятничної молитви в новозеландському місті Крайстчерч загинули 50 осіб, ще близько 20 отримали поранення.

Поліція затримала підозрюваного терориста. 28-річний громадянин Австралії Брентон Таррант, який сам відносить себе до расистів, вів пряму інтернет-трансляцію нападу на дві мечеті в п'ятницю. Він знімав те, як стріляв у чоловіків, жінок і дітей з близької відстані в мечеті "Аль-Нур". Потім було скоєно напад на іншу мечеть.

Незадовго до нападу Таррант опублікував 37-сторінковий маніфест "Велика заміна" ("The Great Replacement"), який розвивав ідею "білого геноциду". У ньому сказано, що чоловік задумав напад у 2017 році під час поїздки в Європу.

Чоловік, як повідомляють австралійські ЗМІ, жив у місті Графтон, в 600 км від Сіднея. Раніше він працював в спортзалі.

До радикалізації автора документа, як він сам стверджує, призвело спостереження за подіями в Європі. В якості прикладу він навів напад у квітні 2017 року в Стокгольмі, відповідальність за який узяло на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава". Крім того, автор маніфесту писав про мігрантів у Франції.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/world/10482243-prem-yer-novoji-zelandiji-otrimala-list-vid-terorista-za-kilka-hvilin-do-ataki-v-kraystcherchi.html