Російські військові прибули до Венесуели 23 березня / фото twitter.com/guidoolimpio

Високопоставлений чиновник з Венесуели в неділю, 24 березня, підтвердив прибуття в країну літаків з російськими військовими на борту.

За словами представника влади, військовослужбовці РФ прилетіли в Каракас в рамках "триваючої військової співпраці двох союзників", повідомляє агентство AP, передає DW.com.

Читайте такожУ Венесуелі затримали одного з соратників Гуайдо

Відео дня

Зокрема, пояснив він, представники російських збройних сил мають намір взяти участь у переговорах з військової підготовки і стратегії венесуельської армії, а також обговорити питання техобслуговування. Венесуельський чиновник дав коментар агентству на умовах анонімності у зв'язку з секретним характером даної інформації.

Раніше ЗМІ Венесуели повідомили, що на територію країни були доставлені до сотні російських військовослужбовців і близько 35 тонн вантажу. Дані з порталу Flightradar підтверджують ці повідомлення, по них видно, що російський АН-124 22 березня вилетів з сирійської Латакії, де знаходиться військова база російської армії. За даними венесуельського журналіста Хав'єра Майорки, російські військові залишаться в Каракасі для підтримки венесуельської армії.

У лютому армія Венесуели була приведена у бойову готовність у зв'язку з анонсованими раніше поставками гуманітарної допомоги зі США. Президент США Дональд Трамп пригрозив венесуельським військовим тяжкими наслідками у тому випадку, якщо вони продовжать підтримувати главу Венесуели Ніколаса Мадуро. "Якщо ви зважитеся на цей шлях, ви не уникнете відповідальності, не знайдете легкого виходу і не зможете врятуватися, ви втратите все", - заявив глава Білого дому.

Венесуела вже близько двох місяців переживає найгострішу політичну кризу. 22 січня - відразу після вступу Ніколаса Мадуро на пост глави держави на другий термін - в країні почалися масові акції протесту. Наступного дня голова опозиційного до Мадуро венесуельського парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасово виконуючим обов'язки президента країни. Більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки та Організація американських держав визнали його в якості легітимного лідера.