Володимир Путін / REUTERS

За останній час рейтинг президента РФ Володимира Путіна впав до 55%, але для українських політиків такий показник - це недосяжна величина.

Про це заявив політолог і директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов під час чату на Главред.

"Як би там не було, Путін уособлює собою сильного лідера. Він зумів сформувати для росіян концепцію "нової Росії, що встала з колін", нехай навіть ціною втрати демократичних свобод. І так чи інакше російське суспільство в основній своїй масі Путіна підтримує. Тобто існує певний компроміс між російським суспільством і владою", - зазначає політолог.

Відео дня

Читайте такожЖурналіст розповів, чому Путін страшенно втомив росіян

На його думку, падіння рейтингу Путіна вимагає реагування.

"Якщо подивитися російські новини, то стає очевидно, що в Росії йдуть посадки чиновників середнього і вище середнього ланки. Росія цим займається куди більш активно, ніж Україна. Такі дії якраз і відповідають образу сильної влади й сильного лідера. І цей образ Путіну поки що вдається "продавати" росіянам", - підкреслює Золотарьов.

Раніше повідомлялося, що колишній заступник начальника Генштабу Збройних Сил України, генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор Ігор Романенко вважає, що розмови про наявність двійників у президента Росії Володимира Путіна - не безпідставні.