Собор Паризької Богоматері \ REUTERS

Роман Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері» став лідером списку бестселерів Amazon France.

Читайте такожПожежа в Соборі Паризької Богоматері: усі подробиці трагедії (фото, відео)

Французи почали активно купувати його після пожежі, що знищила шпиль, годинник і частину даху собору, повідомляють vedomosti з посиланням на дані Amazon France.

Відео дня

«Собор Паризької Богоматері» був опублікований вперше в 1831 році. Автор книги в описі приділяв велику увагу архітектурі собору та його внутрішньому інтер'єру, докладно описував всі трагедії, що змінили його вигляд, і історичні події, пов'язані з ним. Гюго також описав у романі пожежу, схожу на ту, яка сталася в соборі вчора: «Там було велике полум'я, яке піднімалося між двома вежами».

Як зазначає Bloomberg,масовими покупками книг французи виявляють скорботу. Це не перший випадок, коли вони вибирають подібний спосіб виразити свої почуття: в 2015 році після стрілянини в барах Парижа (жертвами теракту стали 130 осіб) парижани стали скуповувати твір Ернеста Хемінгуея «Свято, яке завжди з тобою». Тоді книга Хемінгуея про його життя в Парижі в 1920-х роках також піднімалася в лідери продажів на Amazon.

Собор Паризької Богоматері, побудований в XII–XIV століттях, є однією з головних визначних пам'яток Франції, пам'ятником готичної архітектури. Увечері 15 квітня на його горищі виникла пожежа. Загасити її вдалося лише через 9 годин. Пожежники змогли врятувати каркас будівлі і дві башти собору. Президент Франції Емманюель Макрон пообіцяв французам відновити собор.