Серед тисяч православних тут є і українці / скріншот

Сьогодні згадують страждання Ісуса Христа, якого розіп'яли на Голгофі. Віряни з усього світу з’їжджаються до Єрусалима, аби пронести хрест дорогою, якою вели Ісуса на розп’яття. У багатотисячній хресній ході були й українці.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожСтрасна п'ятниця 2019: що не можна робити в цей день - традиції і звичаї українців (відео)

Дорога, котрою вели Ісуса Христа на розп’яття, називається Віа Долороза. Аби потрапити на цей шлях у Страсну п’ятницю віряни приходять ще до світанку. Потім підходи до неї перекриють правоохоронці. Хресна хода починається від темниці. Саме тут зі зв’язаними ногами страти чекав Ісус Христос.

Віа Долороза досить тісна вулиця. У натовпі кожен несе свій хрест, хтось великий, хтось малий. Усі зупиняються на так званих зупинках – місцях, де зупинявся Христос. Всього їх 14.

Хресна хода завершиться тут, у Храмі Гробу Господнього, на Голгофі – горі, на якій розіп’яли Христа. Першим хрест на Голгофу несе Патріарх Єрусалимський, вірян за ним намагаються стримати поліцейські. Серед тисяч православних тут є і українці.

Нагадаємо, Страсна п'ятниця присвячена спогадам про страждання Ісуса Христа. Саме в цей день своєю болісною смертю на Голгофі Ісус Христос приніс жертву, відкупляючи нею всі гріхи людські.

У цей день Ісус Христос, засуджений до розп'яття, з терновим вінком на голові ніс свій хрест на Голгофу, де згодом на ньому був розп'ятий.

Згідно з переказами, Ісус провисів на хресті близько шести годин. Останніми його словами були: "Звершилося... Отче! В руки Твої віддаю дух Мій".

Щоб переконатися в смерті розп'ятого, один з вояків проколов його ребро, з якого витекли кров і вода, – за одним із тлумачень, символи майбутніх таїнств Євхаристії та Хрещення.