США евакуювали посольство в Іраку / фото УНІАН

США евакуювали більшу частину співробітників свого посольства в Іраку.

Як стверджують у Державному департаменті США, рішення прийнято з міркувань безпеки через дії Ірану, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Reuters.

Крім працівників дипміссії, Сполучені Штати також відкликали більшу частину персоналу консульства в Ербілі, центральному місті курдської автономної провінції на півночі Іраку. Більш детально про кількість відправлених на батьківщину американців не повідомляється.

Відео дня

Одночасно Німеччина і Нідерланди прийняли рішення про призупинення навчань у зв'язку з напруженою ситуацією в регіоні. Про це йдеться в заявах представників Бундесверу та збройних сил Нідерландів.

Читайте такожWashington Post: США й Іран опинилися за крок до війни

В Іраку знаходяться 160 німецьких солдатів, вони дислоковані в регіоні Багдада і неподалік від Ербіль. Нідерландських солдатів близько 50, вони виконують завдання по тренуванню силових органів в Ербілі.

Представники Тегерана назвали рішення США тактикою "психологічної війни" і заявляють, що ніякої військової загрози з боку Ірану немає. Прем'єр-міністр Іраку у вівторок висловив думку, що "все закінчиться добре", незважаючи на риторику Вашингтона і Тегерана.

Раніше США заявили про "очевидні свідчення" підготовки Іраном атаки на американських військових, які служать на Близькому Сході. За версією Пентагону, можлива атака може відбутися на землі й на морі. Американські військові заявляли про намір розмістити батареї зенітних ракетних комплексів Patriot у зоні оперативної відповідальності Центрального командування ЗС США, щоб "протистояти загрозам з боку Ірану".