Будівля МЗС РФ/ REUTERS

У МЗС Росії назвали розслідування Спільною слідчою групою щодо МН17 «голослівними звинуваченнями», спрямованими на «дискредитацію РФ».

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, текст якої має у своєму розпорядженні УНІАН.

Читайте такожСлідство має з'ясувати роль Аксьонова у збиванні літака MH17 - МЗС

Відео дня

«Заяви, озвучені Спільною слідчою групою (ССГ) під час прес-конференції 19 червня про нібито причетність російських військовослужбовців до катастрофи малайзійського Боїнга МН17, не можуть викликати нічого, крім жалю. Учергове на адресу російської сторони висуваються абсолютно голослівні звинувачення, спрямовані на дискредитацію Російської Федерації в очах міжнародної громадськості», - йдеться в повідомленні.

Заявляється, що цього разу так само не було продемонстровано жодного конкретного доказу на підкріплення подібних неправомірних заяв.

Російські дипломати обурені, що ССГ продовжує обмежуватись нібито «не цілком зрозумілими доводами, сформульованими зокрема й за підтримки сумнівних джерел інформації». При цьому дані, що надаються слідству російською стороною, як і раніше, наполегливо ігноруються, додали в МЗС РФ.

Читайте такожПрокуратура Нідерландів про катастрофу MH17: Росія знає про застосування "Бука", але мовчить про це

«Росія спочатку пропонувала працювати спільно. Замість цього міжнародні слідчі відсторонили Москву від повноцінної участі в ССГ, відвівши російським зусиллям лише другорядну роль. Україну при цьому вони зробили повноправним членом ССГ, надавши їй можливість підробляти докази, а також звести нанівець відповідальність за незакриття свого повітряного простору», - заявили в МЗС РФ.

Російська сторона назвала розслідування упередженим і однобоким.

Попри все Російська Федерація і надалі сприятиме слідству з тим, щоб була встановлена істина про загибель рейсу МН17, а реальні винуватці події понесли справедливе покарання.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 19 червня, прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення у справі про катастрофу рейсу MH17 на Донбасі у 2014 році чотирьом підозрюваним: росіянам Ігорю Гіркіну (Стрєлкову), Сергію Дубинському, Олегу Пулатову та українцю Леоніду Харченку.