Перед будівлею парламенту в Тбілісі тривають протести / фото 1tv.ge

Напередодні, 25 липня, ввечері на акцію протесту на проспекті Руставелі в Тбілісі принесли банер із зображенням президента Росії Володимира Путіна.

Як повідомляє 1tv.ge, учасники акції закликали всіх пройтися ногами по банеру.

Читайте такожУ Грузії на тлі антиросійських протестів розібрали нового спікера парламенту

Відео дня

Учасники акції також нагадали про свою вимогу до міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарії піти у відставку і звільнити затриманих на акції.

Як повідомляв УНІАН, увечері 20 червня в Тбілісі понад 5 тисяч людей зібралися на антиросійський мітинг, щоб висловити протест проти дій депутата Держдуми РФ від КПРФ Сергія Гаврилова на відкритті сесії Міжпарламентської асамблеї православ'я. Він відкрив засідання, сидячи в кріслі спікера парламенту Грузії, і звернувся до учасників сесії російською мовою.

Опозиціонери заявили, що влада Грузії вчинила акт зради, оскільки впустила в країну і надала почесне місце в парламенті людині, яка робила заяви на підтримку незалежності Абхазії і Цхинвальського регіону (Південної Осетії) і брала участь у війні проти грузинів в Абхазії в 1993 році.

Учасники акції вимагали відставки міністра внутрішніх справ, голови парламенту і глави Служби держбезпеки. Влада відмовилися виконати ці вимоги, і ближче до півночі учасники мітингу спробували прорватися в будівлю парламенту. Поліція застосувала проти них сльозогінний газ і гумові кулі. Пізніше проти демонстрантів був мобілізований спецназ і задіяні водомети. У відповідь учасники акції кидали в правоохоронців каміння і палиці.

За даними ЗМІ, в результаті зіткнень постраждали близько 240 осіб.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі на своїй сторінці в Facebook підкреслила, що протести, які пройшли напередодні ввечері біля парламенту Тбілісі, організовані РФ і будуть Росії тільки на користь.

21 червня голова парламенту Кобахідзе подав у відставку. 25 червня спікером парламенту Грузії обрали Арчила Талаквадзе.