Марію Пейчинович-Бурич обрано на п'ятирічний термін / фото flickr.com/eu2017ee

В Парламентській асамблеї Ради Європи обрали віце-прем'єр-міністра та міністра закордонних і європейських справ Хорватії Марію Пейчинович-Бурич новим генеральним секретарем Ради Європи.

Про це повідомила президент ПАРЄ Ліліан Морі-Паск'є на засіданні літньої сесії, що відбувається 24-28 червня у Страсбурзі (Франція).

Пейчинович-Бурич отримала 159 голосів, а її суперник - віце-прем'єр-міністр та міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс - 105.

Відео дня

Читайте такожРосії дозволили повернутися в ПАРЄ без виконання жодних умов

Представниця Хорватії розпочне виконувати повноваження генерального секретаря Ради Європи з 18 вересня 2019 року. Її обрано на п'ятирічний термін - до 2024 року включно.

"Дозвольте мені привітати пані Пейчинович-Бурич з її обранням на посаду генерального секретаря Ради Європи", - наголосила Морі-Паск'є.

Нагадаємо, у березні комітет міністрів ухвалив формальне рішення, яким направив до ПАРЄ дві кандидатури на пост Генсека Ради Європи: хорватку Марію Пейчинович-Бурич та бельгійця Дідьє Рейндерса. При цьому, колишнього прем'єр-міністра Литви Андрюса Кубілюса та гречанку Дору Бакоянніс виключили з переліку кандидатів.