Фото УНІАН

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Наришкін сказав на засіданні робочої групи при голові Держдуми з правового аналізу законодавчих процедур і прийнятих в Україні правових актів.

"Оскільки Київ підтримується Вашингтоном, то Брюссель мав би оголосити санкції і Вашингтону, а Вашингтон, оскільки Київ підтримується в політичному сенсі Брюсселем, Вашингтон мав би оголосити санкції і Брюсселю - Європейському Союзу", - сказав Наришкін, коментуючи висловлювання голови комітету Держдуми у міжнародних справах Олексія Пушкова про те, що ЄС мав би запровадити санкції проти України «за невиконання Мінських угод».

Причому Наришкін заявив, що логіка у санкційній політиці Вашингтона і Брюсселя повністю відсутня.

Відео дня

Читайте такожСпікер Держдуми РФ виступив проти введення миротворців ООН на окуповані території Донбасу

Наришкін також висловив думку, що останні рішення Верховної Ради України щодо Донбасу спрямовані на зрив Мінських угод.

"Минулого тижня Верховна Рада прийняла кілька нормативних актів, які, по суті, є відображенням курсу на зрив Мінських домовленостей", - сказав він.

На думку спікера Держдуми, "партія війни" в Україні не знижує своєї активності.

Водночас, Пушков вважає, що Україна хоче "відкинути" Мінські угоди на користь миротворчої операції, хоч ця ініціатива не може бути схвалена без згоди РФ у Раді безпеки ООН.

Читайте такожВето Росії в ООН щодо миротворців на Донбасі можна подолати - посол України

Як повідомляв УНІАН, 17 березня Верховна Рада внесла зміни до закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Відповідно до прийнятих змін, особливий порядок в окремих районах Донбасу почне діяти лише після проведення позачергових виборів відповідно до Конституції України.

Змінами передбачена участь у спостереженні за виборами міжнародних спостерігачів, виведення для безперешкодного проведення виборів з території України всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків та найманців.

Також ВР визначила населені пункти Луганської та Донецької областей, у яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.

Крім того, Верховна Рада прийняла постанову про визнання тимчасово окупованими територіями окремі райони, міста, селища і села Донбасу, у яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.

Довідка УНІАН. Росія у березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб та підтримки російської армії на Донбасі було створено так звані Донецьку та Луганську «народні республіки». РФ постачає терористам озброєння і скеровує на Донбас найманців і свої регулярні війська.

Через ці дії США, Євросоюз, Канада, Японія, Австралія та низка інших країн запровадили проти Росії санкції.