Москва вибачилася перед Сеулом за вторгнення Ту-95 в південнокорейське небо / фото topwar.ru

Чиновники Росії пояснили вторгнення російський військових літаків у повітряний простір Південної Кореї «технічною неполадкою». Таке виправдання Москва передала уряду в Сеулі. В Міноборони РФ навіть пообіцяли, що «негайно почнуть розслідування і зроблять необхідні кроки».

Про це пише Business Insider з посиланням на неназваного чиновника Південної Кореї. За його словами, російське військове керівництво навіть висловило «глибокий жаль». Втім, ці вибачення журналісти поки не змогли підтвердити. Адже російське Міноборони не відповіло на запит видання.

Однак, якщо вони все ж були висловлені, тоді вони з’явилися слідом за запереченнями Міноборони РФ того, що російські літаки порушили повітряний простір Південної Кореї. Повідомлялося, що південнокорейські F-15K і F-16K злетіли для перехоплення в зоні ідентифікації ППО країни двох російських бомбардувальників Ту-95, які супроводжували китайські бомбардувальники H-6. Також японські й південнокорейські військові виявили спостережний літак Росії А-50. У Південній Кореї повідомили, що провели попереджувальні постріли в напрямку російських літаків, коли вони зайшли в заборонену зону.

Відео дня

Читайте такожПівденна Корея пообіцяла Росії жорстку відповідь при повторному вторгненні в повітряний простір

Але одразу після інциденту російські військові чиновники заперечили політ Ту-95 і А-50 над Південною Кореєю. При цьому вони звинуватили літаки азійської країни в «непрофесійних маневрах» і не здатності адекватно підтримувати комунікацію. У свою чергу, в Китаї заявили, що повітряний простір – це не ексклюзивна територія Південної Кореї.