Ілюстрація / REUTERS

США і Велика Британія розпочнуть переговори щодо великої угоди про вільну торгівлю одразу після виходу Лондона зі складу Європейського Союзу.

Про це домовилися президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час телефонної бесіди в п'ятницю, 26 липня, повідомляє Deutsche Welle.

Читайте такожДжонсон заявив, що Великобританія готова на Brexit без угоди з ЄС

Відео дня

Як зазначається, співрозмовники зійшлися на думці, що "Брекзіт" пропонує безпрецедентну можливість для економічної співпраці між США і Великою Британією, тому переговори слід розпочати "якомога швидше" після виходу країни з ЄС.

Після цієї розмови Трамп кілька разів похвалив Джонсона.

"Передбачаю, що він буде відмінним прем'єр-міністром Великої Британії. Він чудовий хлопець. Він - мій друг", - зазначив Трамп.

У заяві прес-служби британського прем'єра наголосили, що політики "з нетерпінням" чекають на їх особисту зустріч на саміті G7 у французькому місті Біарріц наприкінці літа.Як повідомляв УНІАН, Джонсон вступив на посаду прем'єр-міністра Великобританії 24 липня, одна з його головних обіцянок - реалізувати "Брекзіт" за будь-яких обставин до 31 жовтня.