Ілюстрація / REUTERS

Центральна кримінальна поліція Фінляндії розкрила діяльність російського організованого злочинного угруповання, яке відмило коштів на суму близько 140 мільйонів євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Читайте такожФінляндія підняла в повітря винищувачі через три військові літаки Росії (фото)

Відео дня

У справі висунуто звинувачення двом громадянам Естонії. Представників угрупування, однак, не вдалося залучити в Фінляндії до відповідальності.

За словами інспектора кримінальної поліції Ярмо Койстінена, мова йде про найбільше в історії Фінляндії відмивання коштів - їх відмивали через фінську будівельну компанію.

Справу почали розслідувати у 2014 році. Під підозру потрапила діяльність фінської будівельної фірми HTR Talonrakennus Oy, якою керували двоє естонців.

У 2014 році на рахунку фірми в банках Nordea і Danske Bank всього через кілька місяців було перераховано понад 6,5 мільярда рублів, що відповідає близько 140 мільйонів євро. Банки звернулися в поліцію через підозрілі перекази.

Обвинувачені естонці заперечують провину. На поліцейських допитах вони розповіли, що гроші пов'язані з проектом будівництва доріг в російській Карелії.

Слідство встановило, що гроші належать підставним російським компаніям і взяті з банків, які були в Росії закрито за підозрою у відмиванні грошей.