Ілюстрація / REUTERS

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон запропонує провести дострокові парламентські вибори 14 жовтня, якщо депутати заблокують можливість вийти із Європейського Союзу без угоди.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Читайте такожЄвросоюз відмовився піти на поступки Джонсону щодо Brexit

Відео дня

За даними видання, якщо парламент затвердить плани з блокування "жорсткого" Brexit, то Джонсон зробить перший крок до призначення виборів - представить парламенту пропозицію про їх проведення.

"У членів парламенту буде дуже простий вибір. Якщо вони проголосують за те, щоб дати можливість Борису Джонсону вести переговори... це буде найкращою можливістю для Британії укласти угоду", - сказав співрозмовник видання.

Джерело стверджує, що Джонсон не хотів виборів, однак депутати повинні знати, що це буде наслідком їхнього рішення голосувати проти уряду у вівторок.

Подання про проведення виборів можуть винести на голосування в середу, але для його ухвалення потрібно дві третини голосів у Палаті громад, що складається з 650 депутатів. Якщо пропозицію затвердять, вибори, найімовірніше, будуть призначені на 14 жовтня.

Як повідомляв УНІАН, тисячі демонстрантів 31 серпня вийшли на вулиці міст Великобританії і виступили проти суперечливого рішення прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона про тимчасове призупинення роботи парламенту за тижні до Brexit.