Ілюстрація / REUTERS

Європейський Союз закликав Туреччину припинити односторонню військову операцію на північному сході Сирії.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні, повідомляє "Європейська правда".

Читайте такожТуреччина обстріляла в'язницю з терористами ІД в Сирії

Відео дня

В ЄС, зокрема, вважають, що стійке вирішення сирійського конфлікту не може бути досягнуте військовим шляхом. Відновлення збройних зіткнень на північному сході ще більше підірве стабільність у всьому регіоні, посилить страждання цивільного населення і спровокує нові переміщення.

Могеріні наголосила, що односторонні дії Туреччини ставлять під загрозу прогрес, досягнутий глобальною коаліцією щодо розгрому "Ісламської держави", і застерегла від відродження терористичного угруповання.

На думку представниці ЄС, малоймовірно, що передбачена Туреччиною так звана "безпечна зона" на північному сході Сирії відповідатиме міжнародним критеріям повернення біженців".

"Ми поділяємо мету припинення насильства, перемоги над тероризмом і сприяння стабільності в Сирії і в регіоні в цілому. ЄС продовжує настійно закликати всі сторони забезпечити захист цивільного населення і безперешкодний, безпечний і стійкий гуманітарний доступ на всій території Сирії" - наголошується у заяві.

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня турецький президент Реджеп Ердоган оголосив про те, що Туреччина розпочала операцію «Джерело миру» на території Сирії.