Рік Перрі / REUTERS

Міністр енергетики США Рік Перрі запевнив сьогодні, що скандал навколо поведінки адміністрації Дональда Трампа щодо України ніяк не пов’язаний з його рішенням піти у відставку. При цьому він ще не знає, чи буде співпрацювати з процедурою імпічменту, яку запустили демократи в палаті Представників американського парламенту.

Про це пише Reuters, нагадуючи, що про відставку Перрі президент США Дональд Трамп оголосив в четвер. Сам американський лідер опинився в скрутному становищі. Оскільки Конгрес намагається перевірити, чи не вчинив він порушення, коли заморозив військову допомогу Україні на 400 мільйонів доларів, вимагаючи від Києва відкрити розслідування проти його політичного суперника Джо Байдена.

«Це зовсім не пов’язано з Україною», - сказав Перрі, додавши, що збирається повернутися в Техас «у пошуках нових життєвих пригод».

Відео дня

Читайте такожМіністр енергетики США визнав, що просив Трампа зателефонувати Зеленському

Минулого тижня комітети у Палаті представників висунули вимогу до Перрі, щоб від до сьогодні передав усі документи, які стосуються його ролі у спробах Трампа натиснути на Україну. На питання, чи виконає він цю вимогу, Перрі вказав пальцем на свою команду юристів.