Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп назвав нинішнього заступника міністра енергетики Дена Бройлета кандидатом на посаду міністра енергетики.

Про це він написав у Twitter.

«Я радий запропонувати заступника міністра Дена Бройлета новим міністром енергетики. Досвід Дена у цій сфері не має рівних. Він професіонал з великої літери, я не сумніваюся, що Ден чудово справиться із завданням», — зазначив Трамп.

Відео дня

Президент США також подякував нинішньому міністру енергетики Ріку Перрі за «видатну роботу» та підкреслив, що Перрі залишається його другом.

Читайте такожМіністр енергетики США запевняє, що йде у відставку не через Україну

Нагадаємо, 18 жовтня стало відомо, що міністр енергетики США Рік Перрі подав у відставку. Він планує залишити свою посаду до кінця року.

Нині у США активно аналізують роль, яку Перрі відіграв у зв’язках Трампа з Україною, які тепер стали предметом розслідування щодо початку процедури імпічменту президента США. Американські ЗМІ називали Перрі відповідальним за «неофіційну політику» щодо України.

Водночас Рік Перрі заявив, що його відставка не пов'язана з інформацією про «неофіційну політику» Білого дому щодо України.