Реджеп Таїп Ердоган / REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що у разі якщо за 150 годин курдські формування «Загону народної самооборони» (YPG) і «Робочої партії Курдистану» (РКК) не залишать північну частину Сирії, Туреччина готова сама очистити регіон.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

«Ми працюємо над створенням безпечної зони в Сирії, щоб запобігти атакам РКК, YPG і «Ісламської держави». Якщо через 150 годин терористи залишаться, ми візьмемо контроль над регіоном і самостійно вичистимо їх з території», — сказав він.

Відео дня

Читайте такожЕрдоган зажадав від США видачі командира сирійських курдів

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня Туреччина почала в Сирії операцію «Джерело миру» проти сил сирійських курдів, яких Анкара вважає союзником забороненої в Туреччині Курдської робітничої партії (КРП). За два дні до цього США оголосили про виведення своїх військових із прикордонних районів Туреччини та Сирії, тим самим відкривши Анкарі шлях до наступу.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що наступ має на меті створити «безпечну зону», а його ціль - «курдські бойовики» та члени угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії.

23 жовтня Туреччина оголосила про завершення військової операції на півночі Сирії.